Bij het Huis van de Buurt in Floriande kunnen alle bewoners uit de wijk terecht om elkaar te ontmoeten, deel te nemen aan activiteiten, werkervaring op te doen, om informatie en advies in te winnen en nog veel meer. Met alle bewoners, bedoelen we ook echt alle bewoners, ongeacht leeftijd, cultuur, geaardheid of zorgvraag. Doordat het Huis van de Buurt mede gedragen wordt door alle verschillende organisaties uit de wijk is alle kennis aanwezig en kunnen we aansluiten op alle vragen vanuit de wijk. Dus ook wanneer u ergens hulp bij nodig heeft, kunt u bij ons terecht.

Om een goed beeld van het Huis van de Buurt te krijgen kunt u het beste gewoon eens binnenlopen voor een kop koffie, of in het activiteiten overzicht bekijken of er een activiteit voor u bij zit. Is dit niet het geval? Laat ons dan weten waar u naar opzoek bent, dan kunnen we dit samen alsnog realiseren

Missie

De centrale missie van het Huis van de Buurt is het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van een veilige infrastructuur op buurtniveau waardoor burgers beter in staat zijn om hun eigen leven richting te geven en deel te nemen aan het maatschappelijk leven met tijdelijke en/of permanente, gedeeltelijke en/of gehele ondersteuning.